• 2024.05.20. 11:47

Gyors Aszfaltozás Országosan

Partnereink országosan vállalnak aszfaltozást, rövid határidővel.

Aszfaltozási gyakorlati információk

Aszfaltozás magánszemélyek részére?

Természetesen! Vállalunk magányszemélyek részére is aszfaltozást, a kapacitásunk ezt lehetővé teszi.

Mitől függ az aszfaltozás ára négyzetméterenként?

Az aszfaltozás ára több tényezőtől függ, mint például:

  • A terület nagysága: nagyobb mennyiségek esetén költséghatékonyabb lehet.
  • Az alap minősége: egyenetlen vagy felfagyott alap esetén előkészítő munkálatok szükségesek, amelyek növelik a költségeket.
  • A burkolat vastagsága: vastagabb rétegek nagyobb anyagfelhasználást igényelnek.
  • A használt anyag típusa: különböző minőségű aszfalt és bitumen emulziók árai eltérhetnek.
  • A helyszín elhelyezkedése: távoli helyszínek esetén a szállítási költségek megnövekedhetnek.
  • A bedolgozás módja: gépi bedolgozás gyorsabb és költséghatékonyabb lehet mint a kézi.

Milyen határidőkkel dolgozunk?

A megrendeléstől számítva, kapacitás függvényében, akár 7 napon belül megkezdhetjük a munkálatokat. Nagyobb volumenű munkálatok esetén az időtartam meghosszabbodhat.

Van-e helyszíni felmérés?

Igen, van lehetőség ingyenes terepszemlére, amely után előzetes árajánlatot készítünk. Ez az árajánlat általában 90%-os pontossággal tükrözi a végleges költségeket.

Milyen határidővel küldenek árajánlatot?

A kérés beérkezésétől számított 1 munkanapon belül elkészítjük a személyre szabott árajánlatot.

Mit takar a honlapon feltüntetett ár?

A honlapon szereplő árak tájékoztató jellegűek, pontos árat csak az egyedi helyszíni felmérést követően tudunk adni.

Garanciát vállalnak a munkálataikra?

Minimum 5 éves garanciát vállalunk minden munkálatra, és minden bedolgozott anyagról minőségi tanúsítványt biztosítunk.

A betonnál tartósabb az aszfalt?

Igen, az aszfalt tartósabb a betonnál, különösen a magas bitumen tartalmú keverékek, amelyek ellenállnak a repedezésnek és a fagyásnak.

Mi a különbség az AC/8-as és az AC/11-es aszfalt között?

Az AC/8-as aszfalt finomabb szemcseméretű, ideális járdákhoz és parkolókhoz, míg az AC/11-es nagyobb szemcseméretű, jobban alkalmas forgalmas utakhoz.

Mivel tömörítik az aszfaltot?

Az aszfaltot általában padkahengerrel, lapvibrátorral vagy ráülős hengerrel tömörítik, attól függően, hogy milyen terhelésnek lesz kitéve a felület.

Mennyi időt vesz igénybe az aszfaltozás?

Az alap előkészítése után, kézi bedolgozással akár egy nap alatt 500 m^2 is leaszfaltozható, gépi bedolgozással pedig akár 2000 m^2.

Mivel tömörítik az aszfaltot?

Az aszfalt tömörítésére a girátoros tömörítő berendezéseket használják, amelyek henger alakú próbatesteket állítanak elő a keverékből nyomás és girátoros nyíróhatás kombinációjával. Ez a folyamat biztosítja a tömörített aszfalt optimális sűrűségét és tartósságát​​.

A kevésbé felfagyott beton megfelelő az aszfaltnak?

Kevésbé felfagyott beton esetén az emulziós keverékek használata előnyös, mivel az emulziók lehetővé teszik a tapadás javítását a beton és aszfalt között. Az emulzióval kezelt beton felszíne jobban alkalmas az aszfaltozásra, amely hosszabb élettartamot és jobb teljesítményt biztosít​​.

Az elkészült aszfalt burkolat hány óra után járható?

A tömörítés és emulziózás után, a körülményektől függően, általában 2-3 óra szükséges, míg az aszfalt kihűl és járhatóvá válik. Ez függhet az időjárástól és a használt anyagok típusától is​​

Mire jó az emulzió és miért fontos? Az emulziók alkalmazása esszenciális az aszfaltozásban, mivel ezek a készítmények javítják a különböző rétegek közötti tapadást. Emulziók használata nélkülözhetetlen az útburkolat tartósságának és stabilitásának növelése érdekében. Az emulziók segítségével a beton és aszfalt közötti “tapadóhidat” hoznak létre, ami növeli a burkolat élettartamát és csökkenti a karbantartási költségeket.

Mennyi időt vesz igénybe az aszfaltozás?

Az aszfaltozás ideje nagymértékben függ az előkészítéstől és a munka bonyolultságától. Kisebb területek esetén, mint például parkolók vagy járdák, a munkálatok gyorsan, akár egy nap alatt is befejeződhetnek. Nagyobb projektek esetén, mint utak vagy nagy területek, a munka több napot is igénybe vehet, főleg ha az előkészítés komplex. Ezek az információk további részleteket adnak az aszfaltozási munkálatokhoz, segítve ezzel a megfelelő döntések meghozatalát és a projektek hatékony tervezését.

Aszfaltozás folytatása: Részletesebb magyarázatok

Mire jó az emulzió és miért fontos?

Az emulziók fontos szerepet játszanak az aszfaltozásban, mert javítják az új aszfaltréteg és a meglévő útalap közötti tapadást. Ezáltal csökkentik a repedések kialakulásának esélyét, és hosszabb élettartamot biztosítanak az útnak. Az emulziók segítenek a víz elpárologtatásában a keverékből, ami nélkülözhetetlen a jó minőségű, tartós útburkolat létrehozásához .

Mivel tömörítik az aszfaltot?

Az aszfalt tömörítésekor általában padkahengereket, lapvibrátorokat vagy ráülős hengereket használnak, attól függően, hogy milyen teherbírásra van szükség. Speciális esetekben, mint például nagy forgalmú autópályák, girátoros tömörítő berendezések is alkalmazhatók, amelyek rendkívül egyenletes és sűrű aszfaltfelületet biztosítanak, így növelve az út élettartamát és csökkentve a karbantartási költségeket.

A kevésbé felfagyott beton megfelelő az aszfaltnak?

A felfagyott beton problémája nem jelent automatikusan új alap szükségességét. Ha a beton alap megfelelő előkészítésen esik át, például erős portalanítással és bitumen emulzióval történő kezeléssel, akkor az új aszfaltréteg hatékonyan rögzíthető, ezáltal meghosszabbítva az út élettartamát.

Az elkészült aszfalt burkolat hány óra után járható?

A frissen leterített aszfalt hőmérséklete és az időjárási körülmények függvényében a burkolat általában 2-3 óra múlva válik járhatóvá. A burkolat hűlési ideje azonban eltérhet, ha a környezeti hőmérséklet magasabb vagy alacsonyabb, vagy ha a felhasznált anyagok típusa miatt eltérő viselkedést mutatnak .

Mennyi időt vesz igénybe az aszfaltozás?

Az aszfaltozás ideje változó lehet, függően a projektmérettől és a helyszíni körülményektől. Kisebb területek, mint kertutak és parkolók gyorsan, akár néhány óra alatt is elkészülhetnek. Nagyobb projektek, mint utak és nagy területek aszfaltozása több napot is igénybe vehet, különösen ha az előkészítés bonyolult vagy ha a felületi előkészítés különleges eljárásokat igényel.

error: Content is protected !!