• 2024.04.17. 14:55

Gyors Aszfaltozás Országosan

Partnereink országosan vállalnak aszfaltozást, rövid határidővel.

Az öntött- és, hidegaszfalt, valamint zsákos aszfalt összehasonlítása

Rear view of manual worker laying asphalt at construction site

Az aszfaltozás során különböző típusú aszfaltokat használhatunk, attól függően, hogy milyen felületet szeretnénk bevonni, milyen időjárási körülmények vannak, és milyen költségvetéssel rendelkezünk. Ebben a cikkben három gyakori aszfalttípust hasonlítunk össze: a hidegaszfaltot, az öntött aszfaltot és a zsákos aszfaltot.

A hidegaszfalt egy olyan aszfaltkeverék, amelyet alacsony hőmérsékleten lehet előállítani és beépíteni. A hidegaszfalt kőzeteket és bitumenemulziót tartalmaz, amely a levegővel érintkezve köt meg. A hidegaszfalt előnye, hogy egész évben használható, akár nedves vagy fagyott felületeken is. A hidegaszfalt hátránya, hogy kevésbé tartós és ellenálló, mint a meleg aszfalt, és nem alkalmas nagy forgalmú utakra.

Az öntött aszfalt egy olyan aszfaltkeverék, amelyet magas hőmérsékleten olvasztanak fel és öntenek a felületre. Az öntött aszfalt kőzeteket és bitument tartalmaz, amely a hűlés során köt meg. Az öntött aszfalt előnye, hogy nagyon sima és egyenletes felületet ad, amely jól ellenáll a kopásnak és a vegyi anyagoknak. Az öntött aszfalt hátránya, hogy drága és bonyolult a beépítése, és csak száraz időben használható.
2023-ban az öntött aszfaltozás irányára: Öntött aszfalt 3 cm tömör vastagsága 10.000 Ft / m2-től, 4cm tömör vastagságba 11.500 Ft / m2-től, 5 cm tömör vastagságba 12.500 Ft / m2-től rendelhető.

A zsákos aszfalt egy olyan hideg aszfaltkeverék, amelyet kiszerelnek zsákba és így könnyen szállítható és tárolható. A zsákos aszfaltot elsősorban kisebb javításokhoz használják, például kátyúzáshoz vagy házi burkolásokhoz. A zsákos aszfalt előnye, hogy egyszerűen bedolgozható kézzel vagy géppel, és nem igényel speciális tömörítőeszközt. A zsákos aszfalt hátránya, hogy nem alkalmas nagyobb felületekre vagy nagyobb vastagságú rétegekre.

Összefoglalva: a hidegaszfalt, az öntött aszfalt és a zsákos aszfalt mind különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek befolyásolják az alkalmazhatóságukat és a költségüket. A választásnál figyelembe kell venni a felhasználni kívánt felület méretét, minőségét és forgalmát, valamint az időjárási viszonyokat és a rendelkezésre álló eszközöket.

error: Content is protected !!