• 2024.05.20. 12:02

Gyors Aszfaltozás Országosan

Partnereink országosan vállalnak aszfaltozást, rövid határidővel.

Így lehet újrahasznosítani az aszfaltot

Construction Machine jackhammer breaking asphalt of the road. City Road reparation.

Az aszfalt egy olyan anyag, amelyet az utak, autópályák, parkolók és repülőterek burkolására használnak. Az aszfalt előnye, hogy tartós, rugalmas, vízálló és könnyen javítható. Az aszfalt hátránya viszont, hogy nagy mennyiségű energiát és nyersanyagot igényel a gyártása és a szállítása. Ezért fontos, hogy az aszfaltot újrahasznosítsuk, amikor lejár az élettartama vagy megsérül.

Mit is jelent az aszfalt újrahasznosítása? Az újrahasznosított aszfalt a régi aszfaltút felszedésével és kaviccsá őrölésével kezdődik. A kapott törmeléket többnyire tömörítik, kötőanyaggal vegyítik, majd miután az anyag újra megköt, helyben fel is használják azt. Az újrahasznosított aszfalt előnyei a következők:

•  Környezetbarát: Az aszfalt újrahasznosítása csökkenti a hulladék mennyiségét és a szén-dioxid kibocsátást. Az aszfalt újrahasznosítása során kevesebb energiát és nyersanyagot használnak fel, mint az új aszfalt gyártásakor.

•  Gazdaságos: Az aszfalt újrahasznosítása azt jelenti, hogy sokkal alacsonyabb költségekkel jár az útépítés, hiszen helyben felhasználáskor nincs szó új szállítási láncról, és a folyamat alatt hozzáadott anyagok túlnyomó része is korábban hulladék volt.

•  Minőségi: Az aszfalt újrahasznosítása nem rontja az aszfalt minőségét vagy teljesítményét. Sőt, bizonyos esetekben az újrahasznosított aszfalt jobban ellenáll a repedéseknek, a korróziónak és a víznek, mint az új aszfalt.

error: Content is protected !!