• 2024.04.17. 15:14

Gyors Aszfaltozás Országosan

Partnereink országosan vállalnak aszfaltozást, rövid határidővel.

AC-8 aszfalt: jellemzői és alkalmazási területei

Pavement machine laying fresh asphalt or bitumen on top of the gravel base during highway construction

Az AC-8 aszfalt a legelterjedtebb utépítő anyagok egyike, amelyet az utak és parkolók burkolására használnak. Ez az aszfaltkeverék a legtöbb esetben kézzel teríthető és gépi tömörítéssel rögzíthető. Az AC-8 jelölés azt jelzi, hogy az aszfaltkeverék kopásálló, és megfelelően ellenáll a nehéz járművek által okozott terhelésnek.

Az AC-8 aszfalt ára változó lehet, és a terület nagyságától, az aszfalt vastagságától és a munka összetettségétől függ. Az árakat befolyásolhatja a nyersanyagok, a munkaerő és az eszközök ára is.

Az AC-8 aszfalt alkalmas parkolók, utak és járdák burkolására, és a kopásállóságának köszönhetően hosszú élettartammal rendelkezik. Az aszfaltkeverék terítése és tömörítése szakértelmet igényel, és fontos, hogy a munkát szakember végezze.

AC-8 Aszfalt Alapinformációk

Az AC-8 aszfalt egy forró hengerelt aszfalt típus, amelyet kézi bedolgozással terítenek el, majd gépi tömörítéssel rögzítenek. Ez a típusú aszfalt 4 cm vastagságban alkalmazható, és területtől függően 2023-ban 3.700 Ft/m²-től kapható.

Az AC-8 jelzés a szemnagyságát jelöli, ami 0,8 mm-ig terjed. Ezért az AC-8-as aszfaltot kisebb igénybevételű parkolókhoz, járdákhoz, teraszokhoz és magánszemélyek számára javasolják. Az AC-8-as aszfalt esztétikusabb, mint az AC-11-es aszfalt, mivel kisebb szemnagyságú bazalt köveket tartalmaz.

Az AC-8-as aszfalt számos előnyt kínál, például:

  • Tartós és ellenálló az időjárási viszontagságokkal szemben
  • Könnyen karbantartható
  • Jól ellenáll a kopásnak és a deformációnak
  • Környezetbarát, mert újrahasznosított anyagokat tartalmaz

Az AC-8-as aszfalt alkalmazása előtt fontos megérteni, hogy a terület előkészítése és az alapozás kulcsfontosságú a tartósság és a minőség szempontjából. Az aszfalt réteget csak megfelelő alapra lehet helyezni, amely megfelelően van előkészítve és szilárdítva.

AC-8 Aszfalt Jellemzői

Fizikai Tulajdonságok

Az AC-8 aszfalt jellemzői közé tartozik a magas kopásállóság és a jó vízelvezető képesség. Az aszfaltbetonok nagyon vékony rétegben is alkalmazhatóak, mint például az utakon, járdákon, parkolókban és sportpályákon. Az AC-8 jelű aszfaltból készült pályaszerkezetek kiváló minőségűek, tartósak és ellenállóak az időjárási viszontagságokkal szemben.

Az AC-8 aszfalt fizikai tulajdonságai közé tartozik a nagy szilárdság, a jó rugalmasság és a magas hőmérsékleti stabilitás. Az AC-8 jelű aszfaltból készült pályaszerkezetek kiváló minőségűek, tartósak és ellenállóak az időjárási viszontagságokkal szemben. Az aszfalt kopásállósága nagyban függ a beépített anyagok minőségétől és a technológiai folyamatoktól.

Kémiai Összetétel

Az AC-8 aszfalt kémiai összetétele magában foglalja a bitument, amely az aszfalt beton kötőanyaga. A bitumen az aszfaltot ragasztóanyaggá alakítja, és lehetővé teszi az aszfaltbetonok kiváló minőségét és tartósságát. Az AC-8 jelű aszfaltból készült pályaszerkezetekben az aszfaltot általában ásványi adalékanyagokkal, például kavicsokkal, homokkal és különböző finomított anyagokkal keverik össze, hogy javítsák az aszfalt kopásállóságát és vízelvezető képességét.

Az AC-8 aszfalt kémiai összetétele lehetővé teszi az aszfaltbetonok kiváló minőségét és tartósságát. Az aszfalt betonok kémiai összetétele nagyban függ az alkalmazott anyagok minőségétől és a technológiai folyamatoktól. Az AC-8 jelű aszfaltból készült pályaszerkezetek kiváló minőségűek, tartósak és ellenállóak az időjárási viszontagságokkal szemben.

AC-8 Aszfalt Alkalmazások

Az AC-8 aszfalt egy magas minőségű, forró hengerelt aszfalt típus, amelyet széles körben alkalmaznak az építőiparban és a közlekedési iparágban. Az alábbiakban bemutatjuk az AC-8 aszfalt alkalmazásait a két fő iparágban.

Építőipar

Az AC-8 aszfaltot gyakran használják az építőiparban a következő alkalmazásokhoz:

  • Parkolók: Az AC-8 aszfaltot gyakran használják parkolók burkolásához. Az anyag tartós és ellenálló, ami kiváló megoldás a parkolókban tapasztalható nagy terhelésre.
  • Utak: Az AC-8 aszfaltot gyakran használják utak építéséhez és felújításához. Az anyag kiváló minősége és tartóssága miatt az AC-8 aszfaltot gyakran választják az utak burkolásához.
  • Járdák: Az AC-8 aszfaltot gyakran használják járdák burkolásához. Az anyag tartós és ellenálló, ami kiváló megoldás a járdákban tapasztalható nagy terhelésre.

Közlekedés

Az AC-8 aszfaltot gyakran használják a közlekedési iparban a következő alkalmazásokhoz:

  • Repülőterek: Az AC-8 aszfaltot gyakran használják repülőterek burkolásához. Az anyag nagy terhelésre is ellenálló, ami kiváló megoldás a repülőtereken tapasztalható nagy terhelésre.
  • Autópályák: Az AC-8 aszfaltot gyakran használják autópályák építéséhez és felújításához. Az anyag kiváló minősége és tartóssága miatt az AC-8 aszfaltot gyakran választják az autópályák burkolásához.
  • Vasúti pályák: Az AC-8 aszfaltot gyakran használják vasúti pályák burkolásához. Az anyag tartós és ellenálló, ami kiváló megoldás a vasúti pályákon tapasztalható nagy terhelésre.

Az AC-8 aszfalt széles körben alkalmazható, és kiváló minősége és tartóssága miatt az egyik legnépszerűbb aszfalt típus a piacon.

error: Content is protected !!