• 2024.05.20. 10:50

Gyors Aszfaltozás Országosan

Partnereink országosan vállalnak aszfaltozást, rövid határidővel.

Az aszfalt felhasználási területei

Repairing damaged asphalt cracks before installing new layer asphalt is part of road restoration

•  Közutak: Az aszfaltot leggyakrabban közutak hajlékony és félmerev pályaszerkezetének készítéséhez használják. Az aszfalt előnye, hogy jól alkalmazkodik a talajmozgásokhoz, a hőmérséklet-változásokhoz és a forgalomhoz. Az aszfalt hátránya, hogy idővel megrepedezik, összetörik és elhasználódik. A közutakon általában tömör aszfaltbetont, drénaszfaltot vagy utántömörödő burkolatokat használnak .

•  Leszállópályák: Az aszfaltot repülőtereken is használják leszállópályák kialakításához. Az aszfalt előnye, hogy nagyon magas teherbírású és kopásálló burkolatot ad, amely jól ellenáll a repülőgépek súlyának és sebességének. Az aszfalt hátránya, hogy nagyon drága és bonyolult a gyártása és beépítése. A leszállópályákon általában öntött aszfaltburkolatot vagy masztixaszfaltot használnak .

•  Járdák: Az aszfaltot városokban is használják járdák kialakításához. Az aszfalt előnye, hogy sima és egyenletes felületet ad, amely jól ellenáll a csúszásnak és a korróziónak. Az aszfalt hátránya, hogy kevésbé szilárd és tartós, mint a beton vagy a térkő. A járdákon általában érdesített homokaszfaltot vagy színes aszfaltot használnak .

•  Teraszok, udvarok: Az aszfaltot magánházaknál is használják teraszok, udvarok vagy kocsibeállók kialakításához. Az aszfalt előnye, hogy gyorsan és egyszerűen beépíthető, valamint széles választékban elérhető különböző színekben és mintázatokban. Az aszfalt hátránya, hogy nem olyan esztétikus és természetes hatású, mint a fa vagy a kő. A teraszokon, udvarokon általában tömör aszfaltbetont vagy zsákos aszfaltot használnak .

•  Útjavítás, kátyúzás: Az aszfaltot útjavításra és kátyúzásra is használják, amikor a meglévő aszfaltburkolat sérült vagy hiányos. Az aszfalt előnye, hogy könnyen illeszkedik a meglévő burkolathoz és javítja annak tapadását és ellenállását. Az aszfalt hátránya, hogy nem mindig biztosítja az egyenletes és tartós javítást. Az útjavításra és kátyúzásra általában hideg aszfaltot vagy mart aszfaltot használnak.

error: Content is protected !!